Published on

2 Mar 2008

Met Esther naar New Orleans

Binnenkort is het hier Spring Break. Een mooie gelegenheid om eens een beetje meer Amerika te gaan bekijken dan de campus. En om het allemaal nog leuker te maken komt Esther ook nog naar New Orleans!

We hadden in eerste instantie het plan om naar New York te gaan, maar dat bleek erg onpractisch. Een vlucht Amsterdam – New York – New Orleans – Amsterdam is duur, en dan nog vlieg je op onmogelijke tijden. Daarbij was het niet makkelijk een (ongedierte-vrij en niet te belachelijk duur) hotel te vinden.

Kortom, New York doen we “ooit.”

New Orleans is natuurlijk ook hartstikke leuk: het is zelfs een van de grote toeristische bestemmingen in de VS. We zijn van woensdag (19 maart) tot maandag (24 maart) in en om die stad. Waarschijnlijk regelen we nog een (mid)dagtocht naar een van de oude plantages in de buurt.

De rest van de week ga ik af en toe nog even een collegezaal van binnen bekijken, en kunnen we Baton Rouge en Lafayette bezoeken. En natuurlijk over de campus lopen – de foto’s zijn best grappig, maar zelfs wij zijn niet nerd genoeg om binnen foto’s te gaan bekijken in plaats van even rond te lopen. (Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik in reactie op de vraag “hoe warm is het daar nu” meer dan eens op internet heb gekeken. Nauwkeuriger dan zelf schatten, toch?)

Ik verheug me er zeer op om samen met Esther door New Orleans en omstreken te lopen, en zal ongetwijfeld de nodige stukjes erover produceren. Tot dan!