Published on

13 Mar 2008

Plannen voor New Orleans

Vorige keer schreef ik dat we naar New Orleans gaan. Inmiddels hebben we onze plannen wat preciezer gemaakt. Dat is ook niet zo’n gek idee, Esther komt woensdag al.

Esther arriveert woensdag 19 januari, 10 uur ‘s avonds mijn tijd. Kortom, woensdag haal ik Esther van het vliegveld, gaan we naar ons hotel, en gaat ze flink bijslapen.

Donderdag gaan we een eerste ronde van de stad maken. De National Park Service biedt een rondleiding aan – we gaan proberen daar donderdag een kaartje voor te bemachtigen. Natuurlijk gaan we ook zelf de stad nog uitgebreid verkennen. Als we tijd overhouden, hebben we nog een lijstje activiteiten in en om New Orleans, zie verderop.

Vrijdag hebben we een tour van de moerassen rond New Orleans geboekt. Er schijnen alligators te zitten. Nog vreemder is het feit dat je bij het restaurant bij mij op de hoek “blackened alligator” kunt eten. Ja, Amerikanen zijn raar.

Zaterdag gaan we een plantage bekijken. Uit de tijd dat het Zuiden vriendelijk, beschaafd, en rijk was. En miljoenen slaven bruut onderdrukte, maar dat zeggen we er niet bij.

Zondag zijn we nog in New Orleans, maar hebben we nog geen activiteiten gepland. We hebben nog wel een lijstje met activiteiten. Bijvoorbeeld varen op een stoomboot of het acquarium bezoeken. En natuurlijk eten. De reisgidsen van New Orleans staan vooral vol met restaurants.

Maandag – het is dan inmiddels 24 maart – gaan we waarschijnlijk naar Baton Rouge, het stadje waar LSU in theorie in ligt. In de praktijk is het 15 minuten met de bus weg, maar goed. Het spijt me om het te zeggen, maar Baton Rouge is niet al te interessant. Nou ja, een dag moet je je er toch wel kunnen vermaken. Of niet, dan gaan we eerder weg.

Dinsdag en donderdag zijn we in en om LSU. In het kader van “af en toe een college volgen.”

Woensdag is op dit moment nog vrij.

Vrijdag gaan we naar Lafayette. Het is een klein stadje, maar redelijk toeristisch, dus er is genoeg te doen. Maar meer dan een dag is waarschijnlijk overdreven.

Zaterdag is op dit moment nog vrij. Het is niet onmogelijk dat we nog even naar New Orleans gaan. Als we dat doen, gaan we waarschijnlijk woensdag naar Lafayette, en dan vrijdag tot zondag weer naar New Orleans. Maar dat zien we dus nog.

Zondag 30 maart moet Esther rond twee uur ‘s middags weer op het vliegtuig stappen.

Ik verheug me vreselijk op onze vakantie, en zal jullie op de hoogte houden!